ArabicDutchEnglishFrenchGermanItalianRussianTurkish

TRİGER DİŞLİ

Triger dişli olarak bilinen dişli çeşitlerinden olan iki dişli arasındaki çalışma mesafesini korumayı gerektiren yerlerde Triger dişli kullanılmaktadır. Triger dişli olarak bilinen bu dişli çeşidi özellikle otomasyon için gerekli senkronizasyonu sağlamak adına triger kayış kasnakları ile yapılmaktadır. Genellikle kullanım alanları motorlu taşıtlarda daha yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Triger dişli hakkında vatandaşlar bilgi sahibi olmak istiyor. Triger dişli nedir? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Triger dişli ölçümü, hesabı nasıl yapılır? İşte tüm detaylar…

 

Motorlu taşıtlar için büyük bir öneme sahip olan triger dişlisi olarak bilinen bu dişli çeşidi otomobiller için gerekli senkronizasyonu sağlamak adına kullanılmaktadır. Bu dişli çeşidi tork aktarmayacaklarından dolayı triger dişlinin diş derinliği diğer dişli çeşitlerine göre daha az olarak bilinmektedir. Ayrıca triger dişliler tork aktarmak için değil tam olarak konum haberini aktarmak için kullanımı yapılmaktadır. Triger dişli hakkında merak edilen tüm detayları derledik. İşte detaylar.

 

TRİGER DİŞLİ NEDİR?

 

İki farklı dişli arasındaki mesafeyi korumayı sağlayan dişliye triger dişli adı verilmektedir. Bu dişli çeşidi hareket iletimini kapalı şekille gerçekleştirmesinden dolayı çalışma prensibi bakımından zincir mekanizmalarına benzemektedir. Ayrıca triger dişli malzemeleri açısından da kayış ve kasnak mekanizmalarına benzemektedir. Özellikle triger dişli otomasyon için gerekli senkronizasyon triger kayış ve kasnakları vasıtası yardımı ile yapmaktadır. Triger ve Kayış dişliler tork aktarmayacakları için diş derinlikleri diğer dişli çeşitlerine göre daha azdır. Triger ve kayış dişliler, triger kayışları ile birlikte kullanımı yapılmaktadır. Ayrıca bu kayışlara zamanlama kayışlarda adı verilmektedir. Triger ve Kayış dişli sisteminde bulunan dişli devri 10,000 rpm’e kadar çıkabilmektedir. Ayrıca çalışma prensibinden dolayı bu dişli çeşitleri diğer dişli çeşitlerine göre daha uzun süre kullanımı yapılmaktadır. Triger dişlisi çalışma koşulları ise şu şekildedir; çelik döküm, tel bant dişlisi çelik, alüminyum dişli ve de plastikten de imalatı yapılmaktadır.

 

TRİGER DİŞLİ HESABI NASIL YAPILIR?

 

Daha çok otomasyon sektöründe kullanımı yaygın olan Triger dişliler Triger kayışları ile birlikte kullanılmaktadır. Ayrıca bu kayışlara zamanlama kayışları adı da verilmektedir. Triger dişlinin çalışma hızı yaklaşık olarak 10,000 rpm e kadar olabilmektedir. Triger dişli olarak bilinen bu dişli çeşidinde tork aktarmasına çok ihtiyaç olmaz bu sebeple Triger kayış gergi miktarları düşük tutulabilmektedir. Ayrıca bu şekilde Triger dişlilerin ömürlerinin uzun olması sağlanır. Triger Dişli çeşidi birçok şekilde imalatı yapılmaktadır. Daha çok; çelik dişli, çelik döküm, Alüminyum Dişli olabildiği gibi plastik dişli olmak üzere birçok çeşitte imalatı olur. Triger dişli hesabı şu şekilde yapılmaktadır; İnternet sitelerinden kolay bir şekilde hesaplama yöntemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Kayış Tipi, Diş Sayısı (Z), Adım (t) mm, Diş Üstü Çapı, Redüktör Devri (dev/dk.), Döndüren Dişli (Z1), Döndürülen Dişli (Z2), Büyük Dişli (Z1), Küçük Dişli (Z2), Eksenler Arası (Ce) mm gibi alanlar doldurularak hesaplama işleminiz gerçekleşmiş olur.

 

TRİGER DİŞLİ ÖLÇÜMÜ

 

SİPARİŞ VER

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Whatsapp
    Aydın Dişli
    Aydın Dişli
    Merhaba ?
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?